Paikallisuutta matkailevalle



PAIKALLISUUTTA MATKAILEVALLE

Ensimmäistä blogikirjoitusta kirjoittaessani mietin, mistä ja miten sitä alkaisin kirjoittaa. Aiheekseni annettiin paikallisuutta matkailevalle. Tuntuikin että minun on syytä palata ajassa taaksepäin siihen hetkeen, kun itse sain ensikosketuksen Kemijärveen. Etelä-Suomen tyttönä en juuri tiennyt Kemijärvestä mitään. Jännitys olikin melkoinen kun yöjunalla lähdin kohti tulevaa opiskelupaikkakuntaa.

Vieraanvaraisuudesta ja paikallisesta aitoudesta kun puhutaan, niin ensikosketus siihen tuli jo juna-asemalla kun ihana iäkkäämpi taksisetä otti nuoren tytön kyytiin ja vei perille opiskeluahjoon. Siellä toimistosihteeri tuli kädet avoimena vastaan ja halata rutisti sanoen, että jo me sinua odotettiin! Eräässä liikkeessä myyjä tuli saman tien katsastamaan mitäs tyttöjä sitä ollaan! Nuo kokemukset jo silloin kertoivat siitä aitoudesta, avoimuudesta, autenttisuudesta ja myös siitä Onnentunteesta mikä meitä täällä Lapissa ja Kemijärvellä yhdistää. Jotakin sellaista, mitä ei välttämättä muualla ole. Minuun se teki lähtemättömän vaikutuksen ja voi sanoa, että Kemijärvi vei sydämeni! Nyt on jo 38 vuotta vierähtänyt tuosta hetkestä.

Olen ajatellut näiden vuosien varrella, että paikalliset itse ovat parhaita tuomaan esille paikkakunnan vahvaa kulttuuria ja mentaliteettia. Luonto ja sen eri elementit ovat niin vahvoja, että niiden vaikutus antaa erinomaisen mahdollisuuden luoda elämyksiä matkailijalle. Tämän ajan matkailijaa voidaankin kutsua löytöretkeilijäksi, joka etsii juuri niitä asioita, joita Kemijärvi lähialueineen voi tarjota.
Kemijärven paikallinen kulttuuri on vahvaa ja täältä löytyy monenlaisia osaajia. On paikallisteatteria, taidetta, musiikkia, käsitöitä ym. Kyläkulttuuri on kovaa vauhtia vahvistumassa ja erilaisia tapahtumia on tarjolla erityisesti kesällä. Kannattaakin käydä tutustumassa niihin, sillä sieltä sitä paikallisuutta ja aitoutta löytyy. Esimerkiksi Soppelan heinäkuiset rantakalajuhlat kannattaa ehdottomasti käydä kokemassa.

Kemijärvi – Lapin järvimailla kuvaa hyvin sitä ympäristöä missä asumme. Kemijärven laajat vesistöt vaaroineen ja tuntureineen luo erinomaisen mahdollisuuden erilaisille kokemuksille ja elämyksille. Talven aktiviteetteja ovat mm. maastohiihto, lumikenkäily, laskettelu, husky, poro- ja moottorikelkkasafarit. Loimottavat revontulet on mahdollista nähdä aivan keskustassa. Edes kaupungin valot eivät niitä himmennä. Pöyliöjärven rannalla voi istua ihan hiljaa Urheilu-Sivakan laavulla nuotiotulen loimutessa tai kuunnellen samalla isännän jutustelua paikallisista tarinoista. Samalla paikalla voi kokeilla 100 vuotiaan savusaunan lempeää lämpöä.  Siellä sielu lepää ja mieli rauhoittuu!

Kulttuurista pitävien kannattaa ehdottomasti käydä Pirkko Mäkelä – Haapalinnan kotiateljeessa. Pirkon pastellityöt ja maalauksista kertovat tarinat päivällisen tai lounaan merkeissä on todella mielenkiintoinen ja antoisa elämys. Omin sanoin, Pirkko pyrkii tuomaan taiteessaan ilmeiseksi arkitodellisuuden syvemmän olemuksen ja merkityksellisyyden. Lisänä isännän loihtima menu saa veden herahtamaan kielelle! Kokemuksen arvoista, sanoisin!


Monenlaista siis löytyy. On luontoa, aktiviteettia ja kulttuuria. Tervetuloa kokemaan ja näkemään! Mielellämme otamme teidät vastaan! Unohda kiire ja anna mielen rauhoittua. Anna aistien kokea, maistaa ja herätä. Täältä löytyy se todellinen Onnentunne!
 




#visitkemijarvi #kemijarvi #onnentunne #lapinjarvimailla #laplandlakedistrict #happiness

Kommentit

Suositut tekstit